Psykologia, ihmisen toimintaa tutkiva tiede, on yksi lukion valinnaisista kurssikokonaisuuksista. Psykologian kurssien käsittelemä alue kattaa monia aiheita, esimerkiksi oppiminen, päätöksenteko, muisti, älykkyys, persoonallisuus ja mielenterveys. Psykologia.info-verkkopalvelun lukio-osio ei pyri korvaamaan oppikirjoja, vaan tarjoaa oppimisen avuksi lyhyitä testejä.

Oppimistaan ei kuitenkaan kannata kohdistaa vain tämän sivuston sisältöön. Sen sijaan testejä kannattaa käyttää olennaisten asioiden muistiin palauttamiseen ja suuripiirteiseen osaamistasonsa arvioimiseen.

Sisältö

Sivusto sisältää viisi testiä lukion psykologian oppimäärästä pääasiassa WSOY:n oppikirjojen pohjalta laadittuine kysymyslistoineen, jotka muodostavat palvelun rungon. Itse kurssien sisältö saattaa olla muuttunut, sillä kysymykset on laadittu 2000-luvun alkupuolella.

Kysymyksistä toivotaan palautetta, ja vastaan otetaan myös esimerkiksi (muista kirjasarjoista tehtyjä) täydentäviä kysymyssarjoja tai yleisempiä kysymyksiä loppuun lisättäviksi. Muotoseikoista kannattaa kysyä sähköpostitse tai palautelomakkeen kautta.

Eri kurssien sisällöstä löydät tarkempaa tietoa kurssit-sivun lyhyiden esittelyiden kautta, ja parhaillaan lukemallasi info-sivulla on puolestaan yleistä tietoa.

Sivuston ulkoasu on uusittu 20.8.2010.